Mer grönt på bordet

Att äta mer av grönt och vegetariskt är något som blir allt mer populärt, man kan till och med säga att det blivit något av en trend. Dessutom får man i många fall en betydligt bättre hälsa om man äter mer grönt.

Egentligen är det inte alls så svårt att laga vegetarisk mat som många kanske tror. Viktigt är dock att man byter ut köttet eller fisken mot en bra proteinkälla i form av till exempel bönor, linser eller ärtor i någon form.

Ett bra tips när man är nybörjare på vego kan vara att göra någon form av gryta eller liknande, vilket inte bara har den fördelen att det är enkelt utan också att man kan ha i mycket grönsaker om man vill.

Men varför ska man då äta så mycket grönt är det kanske någon som undrar?

Att lägga mer av det gröna på tallriken har flera fördelar. Förutom att man bidrar till en bättre miljö kommer man som sagt också att må bättre, inte bara för att man minskar risken att drabbas av övervikt utan också för att risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar samt vissa cancerformer minskar. Dessutom mår både huden och även håret bättre av mer grönt.