The soothing sea

 in a tube !

 

The Laso-Saltcare Story...

 

Læsö Saltcare har utvecklat en serie hudvårdsprodukter där de viktigaste ingredienserna är salt och mineraler från fram-ställningen av salt på Laesö.

 

Samtliga produkter från Laesö Saltcare har utvecklats tillsammans med läkare och dermatologer.

 

>>> Läs mer...

   

 

...Produkt info.

 

 

Läsö-Saltcare

Läsö-Saltcare har utvecklat en serie hudvårds-produkter där de viktigaste ingredienserna är salt och mineraler från utvinningen av salt på Läsö. Samtliga produkter från Läsö-Saltcare har utvecklats tillsammans med läkare och dermatologer.

 

På Laesö i norra Kattegatt, utvinner man salt !

Vad har det med hudvårdsprodukter att göra?

Jo, restvattnet från saltframställningen utgör grunden i Läsö-Saltcares hudvårdsprodukter. På det gamla salteriet häller man över förädlad och naturligt mineralberikad saltlag i stora järnbehållare och värmer upp dem till 80 - 85°C. När den upphettade saltlagen blir mättad, kristalliserar sig saltet på ytan. Här tar man tillvara på saltet som läggs i stora korgar för att torka.

 

Den kvarvarande saltlagen innehåller 26% salt, samma salthalt som Döda Havet i Israel, och denna saltlag utgör basen i Läsö-Saltcares hudvårdsprodukter. Dessutom innehåller saltlagen magnesium, kalcium, jod och andra hälsosamma och naturliga mineraler och spårämnen.

 

 

Läsö-Saltcares hudvårdsserie består av 4 produkter:

 

  • Body Lotion
  • Gel
  • Creme
  • Schampo

 

Samtliga produkter är framtagna för människor med känslig hud och innehåller därför ingen parfym, parabener eller färgämnen.

 

Läsö-Saltcare Body Lotion 50% 

" Dryg och underbar efter

ett långt bad " 

 

Läsö-Saltcare Body Lotion

Detta är en  underbar fuktighetsbevarande lotion för alla hudtyper. Massera in lotion över kroppen efter att du har badat eller duschat. Innehåller inga färgämnen, parfymer eller parabener.

 

150ml och 50% mineralberikad saltlag.

 

Tips ! Body Lotion och Cremen är liknande produkter men skillnaden är att Body Lotion är tunnflytande och Cremen är fetare.

 

 

 

Ta mig till Webshop >>>

Läsö-Saltcare Gel 77% 

 

" Action-Gelen som gör

underverk "

 

Läsö-Saltcare Gel

Läsö-Saltcare Gel är  mycket dryg och absorb- eras snabbt av huden.  Arbetar väl med torra hudpartier, problemområden, etc. 

 

Kan också med fördel användas som hårbotten-massage. Massera då in gelen i hårbotten och låt verka i minst 30 min, och skölj därefter håret med Läsö-Saltcare Shampoo.  Innehåller inga färgämnen, parfym eller parabener.

 

100ml och 77% mineralberikad saltlag.

 

Tips ! Använd Gel och Läsö Schampo som fotinpackning för trötta fötter. Gör så här: Ta en klick av varje och massera in i fötterna. Packa in fötterna i plastpåsar i 30 min och känn kraften komma tillbaka.

 

Ta mig till Webshop >>>

Läsö-Saltcare Creme 50% 

" Härligt mjukgörande och fuktighetsbevarande "

 

Läsö-Saltcare Creme

Detta är en  underbar fuktighetsbevarande  fet creme för ansikte, händer, fötter, armar, knän, ben, etc.

Innehåller inga färgämnen, parfymer eller parabener.

 

100ml och 50% mineralberikad saltlag.

 

Tips ! Cremens mjukgörande effekt är bra för hudsprickor, självsprickor samt hälsprickor. OBS ! saltet svider dock i öppna sår !

 

Ta mig till Webshop >>>

Läsö-Saltcare Schampo 7% 

" Saltschampot gör håret

 lent som silke "

 

Läsö-Saltcare Schampo

Läsö-Saltcare Schampo är ett milt  och skonsamt schampo, utan färgämne eller parfym.  Schampot är också bra mot mjäll. Användes vid varje hårtvätt. Massera in schampot i håret och låt verka i några minuter. Skölj därefter ut schampot ur håret med vatten. För bästa effekt - Använd i kombination med Läsö-Saltcare Gel.

 

150ml och 7% mineralberikad saltlag.

 

Tips ! Kan med fördel användas som mjukgörande badkräm i duschen eller badkaret. Notera att saltet gör schampot låglöddrande.

 

Ta mig till Webshop >>>

 

Produktinnehåll i Läsö Saltcare Hudvårdsprodukter

 

Aqua

Vatten verkar som lösningsmedel för vattenlösliga ämnen och gör tillsammans med fuktighetsbindande ämnen hornskiktet i huden mjukt, smidigt och elastiskt.

 

Benzoic acid

Benzoensyra, organisk syra. Förekommer i frukter och bär såväl som i Benzoeharz från det asiatiska Styraxträdet. Verkar antimikrobiellt.

 

Betacarotene

Rödgula färgämnen som förekommer i växter. 

 

Betaine

Ämne från sockerbetan. Lagrar sig med keratin (äggviteämnen) i hår och hud. Motverkar att håret blir statiskt, binder fukt.

 

Cera Microcristallina

Mikrokristalliskt vax, kolvattenämne utvunnet ur jordvax. Används i liten mängd som hjälpmedel för stabilitet i fettrika W/O-emulsioner (hudskydd)

 

Cocoamidopropyl

Mild rengörande substans (tensid)  på basis av kokosfettsyror. Förbättrar andra tensiders verkan, biologiskt mycket lätt nedbrytbar.

 

Coco-Glucoside

Fettkroppar av renat kokosfettt. Bra konsistensgivare. Gör huden mjuk och sammetslen.

  

Citric Acid

Citronsyra, används för att anpassa ph-värdet och för att förbättra de antioxidanta egenskaperna i olika ämnen, räknas också till AHA eller fruktsyror.

 

Daucus caorta

Oljeextrakt från morot. Innehåller mycket karotin (provitamin A) Normaliserar hornskiktsbildningen och ger huden en fin struktur.

 

Dicaprylyl Carbonate

En fettkropp framställd på växtbas, har goda skyddande egenskaper, gör inte huden fet och glansig.

 

Cetyl PEG/ PPG 10/1 Dimethicone

 

Dimethicone

Silicumhaltig olja, har goda hudskyddande egenskaper.

 

Ethylhexyl Stearate

Oljig substans från oktylalkohol (förekommande i eteriska oljor) och stearinsyra (av växtolja). Tunnflytande och tränger lätt in i huden. Förbättrar upptaget av emulsionen.

 

Glycerin

Byggsten i alla fetter och oljor. Starkt vattenbindande. Tillsätts som fuktbevarande medel.

 

Glyceryl Oleate

Förening av glycerin och fettsyra. Beståndsdel i hudfettet. Gör huden mjuk och smidig.

 

Glyceryl Stearate

Förening av glycerin och fettsyror, lättupptagliga fettkomponenter. Konsistensgivare.

 

Glycine Soja

Sojasteriner är fettämne från sojabönan. Tillsätts för sina mjukgörande och fuktighetsbevarande egenskaper. Sojaolja är en fet vegetabilisk olja från sojabönor. Innehåller rikligt med fleromättade fettsyror t.ex lecitin och phytosterin. Bra oljebas för många kosmetikartiklar.

 

Glycol Distarate

 

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Guarmjöl. Utvinns ur guaranplantans frö. Förtjockningsmedel i schampo. Motverkar statisk elektricitet och flygigt hår. Gör håret mjukt och smidigt.

 

Hexyl Laurate

Oljekomponent på växtbas har goda vårdande egenskaper utan att göra huden fet på ytan.

 

Hydrogenated Vegetable Oil

Blandning av hydrerade vegetabiliska oljor med mycket goda återfettande och vårdande egenskaper.

 

Isosteramidopropyl

 

Lactic Acid

Mjölksyra. Förekommer i hornskiktets vattenbibdabde system. Utvinns genom jäsning. Fuktbindande och PH-värdestabiliserande. Finns också i frukter. Räknas till AHA-syrorna. Förekommer också ofta i neutraliserad form, t.ex som natriumsalt.

 

Lanolin Alkohol ( endast i Body Lotion)

Ullfettalkohol. Beståndsdel i lanolin. Består huvudsakligen av kolesterin och lanosterin. Gör huden smidig och vattenavstötande.

 

Maris Sal

Havssalt. Innehåller viktiga spårämnen. Kan ge sveda, stickningar, svider i öppna sår.

 

Morpholine Lactate

 

PEG-100 Stearate

 

PEG-7 Glyceryl Cocoate

  

Pentylene Glycol

 

Phenoxyethanol

Tjänstgör som lösningsmedel för doftämnen. I naturen påträffas den i grönt te och chikorésallad. Konserverande egenskaper.

 

Polyglyceryl-4 Isostearate

 

Polysorbate 80

 

Propylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate

Flervärdig alkohol. Bevarar hudens fuktighet.

 

Sodium Benzoate

Konserveringsmedel

 

Sodium Glucomate

Natriumsalt av glutaminsyra från vegetabiliskt ursprung. Tillsätts som fuktbevarande medel.

 

Sodium Hydroxide

 

Sodium Laureth Sulfate

Natriumlaurylethersulfat. Mild tvättaktiv substans på kokosfettbas. Biologiskt lätt nedbrytbar.

 

Stearyl Alkohol

Beståndsdel i naturliga vaxer, t.ex bivax, i kombination med cetylalkohol till stabilisering av emulsioner

 

Tocopherol

Vitamin E, förekommer i olika vegetabiliska oljor, särskilt i sädesgroddsoljan och avokadooljan. Den är bra för torr hud, särskilt i kombination med vtamin C. Skyddar fetter från att oxidera. Mildrar också de negativa verkningarna av UV-strålning på huden.

 

Xanthan Gum

Xanthan är en polysackarid som bildas av glykos genom mikroorganismer. Tjänar som förtjockningsmedel. Tas utan problem upp av huden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

     

     

    Copyright ® Prodicio AB
    Hem          Produkt info.       Webshop        Artiklar/Debatt         Kontakt         Återförsäljare         

    Hem

    Produkt info.

    Webshop

    Artiklar/Debatt

    Kontakt

    Återförsäljare